Ovlivňování lidské pozornosti fotografií - Frantsen, Sofya (2020)
Tato práce se zabývá zkoumáním účinnosti pěti zvolených kompozičních způsobu uspo- řádaní prvků ve vizuálním díle. Nástroje byly vybrané na základě jejich jednoduchosti, vel- ké efektivity a zároveň popularity a hojnosti použití ve fotografické společnosti.Cílem práce je zkoumat, zda-li tyto metody působí na diváka během krátkého pohledu stejně, jako při dokázané účinnosti během delší doby zhlednutí.V teoretické části práce se zaobývám základními principy rolí ve skládání vizuálního díla a následně popisuji příslušné nástroje a jejich druhy.V praktické části práce ověřuji na začátku kladenou hypotézu pomocí výsledků provede- ného experimentu.