Moderní metody prevence korupce - Bednář, Jakub; Soukupová, Jana; Bittner, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
V teoretické části této práce je definována korupce, její charakteristiky a dopady, a tradiční metody prevence korupce. Dále obsahuje teoretická část popis moderních metod, které se využívají za účelem prevence korupce. Cílem této práce je tyto metody popsat a zjistit jejich silné stránky, slabiny a jejich případný přínos pro společnost. Práce dále popisuje budoucí metody, které jsou v současné době vyvíjeny, avšak kvůli technologickým překážkám stále nejsou implementovány. Praktická část této práce obsahuje zpracovaný audit, během kterého měly být odhaleny využité preventivní metody v auditované společnosti. Kvůli nedostatku těchto metod je v závěru praktické části popsán potenciální pozitivní přínos metod, které jsou vyjmenovány v této práci. Závěr této práce poukazuje na hlavní nedostatek většiny současných metod, a to nezodpovědnost samotných zaměstnanců, která znemožňuje správnou funkci těchto preventivních metod.
Vedoucí práce: Jana Soukupová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses