Analýza oblastí využití technologie Blockchain - Panuška, Roman; Karkošková, Soňa; Kučera, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá technologií Blockchain a klíčovými oblastmi jejího využití.Primární úlohou této bakalářské práce je identifikace oblastí, ve kterých má technologie Blockchain velký potenciál využití. V první části této bakalářské práce jsou shrnuty obecné informace o technologii Blockchain tak, aby byl čtenáři poskytnut teoretický základ pro pochopení části druhé. Jsou zde popsány základní vlastnosti Blockchainu, jeho fungování a v neposlední řadě se zde práce věnuje jeho typovým rozdělením. Druhá část této bakalářské práce je analytická a je zpracovávána metodou Systematic Literature Review. Tato metoda je vpráci kompletně vysvětlena a následovně aplikována, podle jejího postupového schématu. Analyzují se zde jednotlivé oblasti využití technologie Blockchain a hlavní výhody, které technologie Blockchain v těchto oblastech přináší. Ke snazšímu porozumění samotného textu bakalářské práce je na začátku uveden terminologický slovník vysvětlující použité termíny.
Vedoucí práce: Soňa Karkošková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses