Strategická analýza - Pivovar Litovel a.s. - Spurný, Lukáš; Boukal, Petr, 1962-2022; Krause, Josef, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Hlavním cílem bakalářské práce je primární vymezení silných a slabých stránek podniku Pivovar Litovel. Bakalářská práce je sestavena z úvodu, teoretické části, praktické části a závěru. Teoretická část obsahuje popis jednotlivých nástrojů strategické analýzy za využití odborné literatury. Praktická část identifikuje příležitosti, hrozby, silné a slabé stránky Pivovaru Litovel s využitím nástrojů z teoretické části. V průběhu strategické analýzy byla využita PESTEL analýza, analýza Porterova modelu pěti sil, klasifikace vnitřní zdrojů, VRIO analýza a finanční analýza. Na závěr je použita SWOT analýza, která shrnuje získané faktory a informace, na jejichž základě jsou navržena strategická doporučení pro vrcholný management podniku Pivovar Litovel.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses