Spokojenost zaměstnanců s fyzickým pracovním prostředím v reklamní agentuře v Praze - Schönová, Kristýna; Králová, Tereza, 1978-; Kainz, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato práce se zabývá spokojeností zaměstnanců s fyzickým pracovním prostředím, jeho designem a jejich jednotlivými faktory s cílem zjistit spokojenost s fyzickým pracovním prostředím na pražské pobočce anonymizované reklamní agentury. V první části jsou přiblížené teoretické poznatky související s daným tématem. V druhé části je zpracován kvantitativní výzkum spokojenosti pomocí dotazníkového šetření, který byl rozeslán online všem zaměstnancům reklamní agentury a jehož návratnost se blížila 90 %. Výsledkem celkové spokojenosti s fyzickým pracovním prostředím byla „spíše spokojenost“, kterou literatura označuje za optimální. Byly zde zkoumány i dílčí faktory fyzického pracovního prostředí, které odhalily pozitiva především u pracovních míst a negativa, která se objevovala zejména u společných prostor. V závěru jsou formulována doporučení pro agenturu na tři identifikované klíčové problémy; komunikace, čistota prostor a brandově jednotný vzhled. Agentuře je doporučeno, aby zlepšila komunikaci „zaměstnavatel-zaměstnanec“, vyjasnila možnosti a povinnosti jednotlivých stran. Dále společnými silami obou stran určila brandové směřování agentury a postupně mu přizpůsobovala design budovy. Pro čistotu prostor je doporučeno ujasnění povinností úklidové služby ze strany zaměstnavatele.
Vedoucí práce: Tereza Králová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses