Současný filmový divák : výzkum účastníků projektu European Film Challenge - Syreskina, Ekaterina (2020)
Cílem této bakalářské práce je charakterizovat současného filmového diváka, jeho postoje ke sledování filmů v kině a doma, jaké faktory jsou pro něj nejpodstatnější při výběru filmu a jaké sociologické charakteristiky ovlivňují jeho chování. Pomocí analýzy sekundárních zdrojů, rešerše předmětné literatury a realizace primárního kvantitativního výzkumu účastníků projektu European Film Challenge se budou hledat odpovědi na vymezené výzkumné otázky a ověří se stanovené hypotézy. V závěru práce se vyhodnotí nejdůležitější výsledky výzkumu, které souvisí s frekvencí návštěv kin a domácím sledováním filmové tvorby, s postoji k faktorům ovlivňujícím výběr filmu ke zhlédnutí, žánrovými preferencemi a sociodemografickými charakteristikami respondentů.