Současný filmový divák : výzkum účastníků projektu European Film Challenge - Syreskina, Ekaterina; Hanzlík, Jan, 1979-; Zelený, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem této bakalářské práce je charakterizovat současného filmového diváka, jeho postoje ke sledování filmů v kině a doma, jaké faktory jsou pro něj nejpodstatnější při výběru filmu a jaké sociologické charakteristiky ovlivňují jeho chování. Pomocí analýzy sekundárních zdrojů, rešerše předmětné literatury a realizace primárního kvantitativního výzkumu účastníků projektu European Film Challenge se budou hledat odpovědi na vymezené výzkumné otázky a ověří se stanovené hypotézy. V závěru práce se vyhodnotí nejdůležitější výsledky výzkumu, které souvisí s frekvencí návštěv kin a domácím sledováním filmové tvorby, s postoji k faktorům ovlivňujícím výběr filmu ke zhlédnutí, žánrovými preferencemi a sociodemografickými charakteristikami respondentů.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses