Redesign vizuálního stylu orientačního systému pražské hromadné dopravy - Beringerová, Kristýna; Voldřich, Martin; Zichová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Bakalářská práce se zabývá problematikou sjednocení vizuální identity a funkčnosti stávajícího orientačního systému pražské městské hromadné dopravy s bližším zaměřením na metro.V teoretické části jsou uvedeny a vysvětleny základní principy orientačních a navigačních systémů. Zde je také představena a analyzována historie grafických návrhů od vzniku prvního orientačního systému pražského metra po současnost. Následně je zhodnocena současná situace a jsou ukázána řešení příkladných evropských měst jako Berlín, Vídeň nebo Londýn. Pro praktickou část byl připraven výzkum metodou dotazníkového šetření. Formou přímého kontaktu s cestujícími v MHD byly zjištěny klady a zápory současného orientačního systému a na základě analýzy výstupů autorka zpracovala podklady.V praktické části je představen redesign grafických prvků pro městskou hromadnou dopravu hlavního města Prahy. Nechybí zde podrobně vypracovaný orientační systém pražského metra a základy pro povrchovou dopravu. Vše je pro lepší představu připraveno v reálných vizualizacích, které demonstrují současnou a nově redesignovanou podobu navigační a orientačních systému v pražské městské hromadné dopravě.Hlavním cílem této bakalářské práce je analýza současného stavu orientačního systému pražského metra a následné zapracování do nové verze, která usnadní cestujícím orientaci. Vedlejším cílem je popis tvorby a demonstrace návrhů na konkrétních místech v Praze.
Vedoucí práce: Martin Voldřich
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses