Podnikatelský plán - Matulová, Dominika (2020)
Výstupem této diplomové práce je podnikatelský plán zabývající se výrobou a prodejem betonových květináčů s cílem zhodnocení životaschopnosti celého podnikatelského záměru. Teoretická část je zaměřena na sestavování podnikatelského plánu a jeho struktury z odborného pohledu. Pro metodologický výzkum byla zrealizována kvalitativní výzkumná metoda individuálních hloubkových rozhovorů, kdy potenciální zákazníci produkt zvažují, hodnotí a recenzují. Praktická část zahrnuje samotný podnikatelský plán, jehož obsahem je mimo jiné také analýza trhu a zákazníků, marketingová strategie a finanční plán. Poslední část práce se věnuje SWOT analýze. Závěrem je celý projekt zhodnocen a je posouzena jeho výnosnost.