Nezamestnanosť a nástroje aktívnej politiky zamestnanosti v Slovenskej republike a Českej republike - Molnárová, Monika; Adámek, Petr; Macáková, Libuše, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cieľom mojej diplomovej práce je objektívne vyhodnotiť situáciu na trhu práce v Slovenskej a Českej republike a zároveň zhodnotiť nástroje aktívnej politiky trhu práce, ktorú oba štáty realizujú za účelom zlepšenia danej situácie. Práca je rozdelená na dve základné časti a to na časť teoretickú a časť praktickú. V teoretickej časti sa venujem definovaniu a popisu jednotlivých pojmov, delení a teórii, ktoré priamo súvisia so skúmanou problematikou. Ďalej je teoretická časť venovaná priamo aktívnej politike oboch krajín, popisu konkrétnych aktívnych opatrení trhu práce a podmienkam, ktoré musia uchádzači o zamestnanie spĺňať aby sa ich mohli zúčastniť. Hlavná časť mojej diplomovej práce je potom venovaná vývoju nezamestnanosti, štruktúre uchádzačov o zamestnanie v oboch krajinách a najmä využitiu a efektívnosti jednotlivých aktívnych opatrení trhu práce. Na základe uskutočnenej analýzy je možné konštatovať všeobecné zlepšenie situácie na trhu práce, ku ktorému okrem priaznivého vývoja ekonomickej situácie prispeli aj aktívne opatrenia trhu práce. V oboch krajinách sa preukázalo značné opodstatnenie opatrení zameraných špeciálne na najohrozenejšie skupiny nezamestnaných.
Vedoucí práce: Petr Adámek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses