Populární karetní hry z pohledu teorie her - Polák, Jan (2020)
Tato práce se zabývá populární karetní hrou Prší z pohledu teorie her a jejím cílem je nalezení optimální strategie pro inteligentního hráče. Práce je rozdělena na pět částí, kdy první část je věnována historii teorie her a pojmům, které jsou v průběhu práce využívány. Druhá část popisuje zkoumanou hru Prší a její pravidla. V dalším oddílu je stručný úvod do programování v C++, ve kterém jsem psal simulace pro hru Prší. Ve čtvrté části je definován model programu a jeho postupná tvorba. Poslední část vyhodnocuje výsledky simulací.Po dosažení výsledků byla stanovena optimální strategie, která maximalizuje pravděpodobnost výhry. Nejsilnějším strategickým pravidlem je svršek, které při experimentu zavádění pravidel, vykazovalo nejvyšší procentuální úspěšnost.