Využití prediktivní analytiky pro finanční plánování firmy - Rešl, Štěpán; Pour, Jan; Charvát, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Bakalářská práce se zabývá analýzou tématu prediktivní analytiky a finančního plánování firmy. Cílem práce je za pomoci analýzy jednotlivých částí, ze kterých se finanční plánování skládá, najít vazby mezi aktuálním chápáním prediktivní analytiky a finančního plánování. K dosažení výsledků práce bylo čerpáno z literárních i internetových zdrojů a ze získané praxe autora. V úvodu práce se autor zaměřuje na teorii samostatné prediktivní analytiky a představení vybraných modelů, rozhodovacích stromů, logistické regrese, neuronových sítí a fuzzy logiky, které jsou v dané analytice spolu s dalšími modely využívány. V navazující části dochází k postupné analýze, která začíná finančním řízením a postupně přes finanční plánování, jeho zákonitosti a metody se dostává až k finanční analytice a jejím metrikám. Autor pak následně rozebírá jednotlivé metriky, jak z pohledu významu, tak z pohledu datových zdrojů a dimenzí.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses