Analýza filmové řeči audiovizuálních spotů v neuromarketingu - Jurková, Anna (2020)
Tato bakalářská práce se věnuje vlivu filmové řeči audiovizuálních spotů na diváka a tomu, jak ji správně zvolit, aby v divákovi vyvolala požadované reakce. V této práci jsou popsané jednotlivé prvky filmové řeči, které autoři mohou využívat, a proč je nejčastěji volí. Také je zde zmapována oblast neuromarketingu, která umožňuje odhalit reakce diváků, které díky klasickým formám marketingového výzkumu nejsou vždy zjistitelné. Součástí této práce je i analýza jednotlivých prvků filmové řeči tří audiovizuálních spotů, které za pomoci neuromarketingu vznikly. Práce má odpovědět na otázku, jak díky neuromarketingu mohou autoři vytvořit efektivnější audiovizuální reklamu.