Morální systémy ve videohrách - Sauer, Petr; Sigmund, Tomáš; Čermák, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato práce se zabývá problematikou morálky ve videohrách. Pozornost je věnována především implementaci morálky ve videohrách – tzv. morálním systémům. Cílem práce je analyzovat tyto systémy, jejich druhy, způsoby implementace a v neposlední řadě také vnímání těchto systémů hráči. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části – teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou definovány a popsány základní pojmy související s videohrami, je zde provedeno základní rozdělení videoher podle různých aspektů, vývoj videoher a vnímání videoher společností. Následně jsou rozebrány přístupy k morálce ve videohrách, druhy morálních systémů, jejich fungování a způsoby implementace ve videohrách. Jsou zde také popsány nedostatky těchto morálních systému v porovnání s reálným světem. V praktické části je zhodnocen vliv těchto systémů na chování hráčů. Zároveň jsou zde analyzovány faktory, které mají vliv na rozhodování hráčů. V závěru práce hodnotím přínos morálních systémů za kladný a obohacující hráčskou zkušenost. Nejdůležitějším faktorem při rozhodování hráčů v morálních otázkách je potom jejich vlastní morální přesvědčení.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses