Nezamestnanosť absolventov vysokých škôl na Slovensku - Nováková, Barbora; Pavelka, Tomáš, 1975-; Bittner, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Vysokoškolskí absolventi tvoria zdravý základ inteligenčného potenciálu spoločnosti. Problematika nezamestnanosti sa ich priamo dotýka, a preto je nutné venovať tejto skupine zvýšenú pozornosť. Bakalárska práca je spracovaná do dvoch časti a to teoretickej a analytickej. Teoretická časť sa zaoberá vymedzením kľúčových pojmov súvisiacich s trhom práce a nezamestnanosťou. Definovaný je pojem absolvent vysokej školy podľa slovenskej legislatívy, podobne ako ďalšie rizikové skupiny figurujúce na trhu práce. Analytická časť je venovaná analýze nezamestnanosti na Slovensku a špecifická pozornosť je upriamená na nezamestnaných absolventov vysokých škôl podľa akademického zamerania, dĺžky evidencie na úrade práce a regionálneho rozmiestnenia. Faktory ovplyvňujúce vývoj nezamestnanosti a dôsledky z nej plynúce sú spracované prostredníctvom Pest a SWOT analýzy. Analytická časť obsahuje aj aktuálne trendy ponúkaných odvetví na trhu práce. V závere sú zahrnuté zistenia vyplývajúce z druhej časti bakalárskej práce a prezentuje návrhy možných riešení.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses