Business model lyžařské školy - Pieter, Denis (2020)
Cílem mé bakalářské práce bylo sestavit důkladný a informacemi prospěšný business model Canvas pro svůj podnikatelský nápad, kterým je založení lyžařské školy Star Ski provozující zejména výuku lyžování a půjčovnu lyžařského vybavení pouze v zimním období. K realizaci stanovených cílů bylo nezbytné abych vypracoval teorii k dané problematice a uvedl znalosti a příslušné metodiky, jejichž prostřednictvím jsem vyhotovil praktickou část mé bakalářské práce. V praktické části je uvedena analýza a detailní charakteristika všech devíti stavebních prvků business modelu Canvas. Za pomocí dotazníkového šetření a strukturovaného rozhovoru byly stanoveny zákaznické segmenty a hodnotová nabídka, podle kterých se odvíjeli další stavební prvky. Na základě získaných údajů bylo představeno a zobrazeno plátno business modelu Canvas. Za účelem většího přínosu práce byla provedena analýza PESTEL a SWOT. Eventuálně byly uvedeny a analyzovány charakteristiky udržitelnosti lyžařské školy.