Sociokulturní a ekonomické aspekty péče o drobné nemovité kulturní památky - Pokorný, Marek; Lindner, Milan; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Bakalářská práce se zabývá nemovitými kulturními památkami. Popisuje způsoby určování jejich hodnoty, a to jak z pohledu kulturního, tak ekonomického. Zabývá se také historickým vývojem a současnou legislativní normou v oblastech památkové péče a katastrální politiky, a to především ve vztahu k drobným nemovitým památkám. Dále se však věnuje i využívání těchto objektů. Vybranou kulturní památkou je kiosek ve Vrchlického sadech v Praze. Na příkladu této konkrétní kulturní památky práce detailně popisuje a rozebírá aspekty výše zmíněných tematických okruhů ve vztahu k ní. Toho práce dosahuje metodou kvalitativních rozhovorů s odborníky z těchto oblastí. Zároveň práce porovnává využívání podobných objektů na našem území a navrhuje možné využívání kiosku v budoucnu ve vztahu k prostředí kde se nachází.
Vedoucí práce: Milan Lindner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses