Výzkum a vývoj v rozsahu českých účetních předpisů a IFRS - Benešová, Tereza; Vašek, Libor, 1978-; Pospíšil, Jiří, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato práce se zabývá srovnáním výzkumu a vývoje podle českých účetních předpisů a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. V současnosti jsou přístupy nejednotné a zachycení v české účetní závěrce je rovněž ovlivněno i daňovou úpravou výzkumu a vývoje. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, a to na část teoretickou a praktickou. V teoretické části se věnuji definování výzkumu a vývoje a vymezení základních principů jeho zachycení a oceňování v systému českých účetních předpisů. Následně se zaměřuji na stejné prvky, avšak v systému IFRS. Na konci této části shrnuji a analyzuji zjištěné rozdíly mezi oběma systémy. V části praktické porovnávám účetní závěrky čtyř vybraných společností. Tato část má za cíl praktické znázornění zjištěných rozdílů.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses