Podnikatelský plán projektu Aloha Shave Ice - Hanus, Filip (2020)
Podle posledních aktuálních dat Češi kupují více zmrzliny a rádi si připlatí i za prémiové produkty. Cílem této diplomové práce je sestavení podnikatelského plánu na prodej Shave ice – produktu, který je kombinací zmrzliny, ledové tříště a ovocných šťáv. V teoretické části se zabýváme začátky podnikání, motivací, nápady, financováním, legislativou, business modely a marketingem. V praktické části sestavujeme konkrétní podnikatelský plán. Na základě online dotazníku analyzujeme spotřební trh a skrze mystery shopping vybranou přímou konkurenci. Sestavujeme business model, marketingovou strategii a finanční plán. Analyzujeme dodavatele a rizika. Výsledkem práce je zhodnocení realizovatelnosti tohoto podnikatelského plánu.