Návrh redesignu webu s využitím principů user experience - Pazderová, Monika; Mareš, Jan, 1986-; Andera, Michal, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práce se zabývá návrhem redesignu e-shopu s využitím principů user experience. Cílem práce je popis procesu redesignu webu pomocí nástrojů user experience, vytvoření funkčního prototypu a otestování, zda odpovídá potřebám uživatelů. Dílčím cílem je popsání metod, které jsou využívány v kontextu user experience. Před samotným designem webu je vytvořeno schéma informační architektury webu, jsou popsány základní uživatelské toky a na základě toho je pomocí wireframů zhotoven model, který je následně testován na uživatelích. Po opravení chyb z testování, týkajících se navigace a obsahu webových stránek, je popsána tvorba vizuální podoby webu, jejíž součástí je výběr barev a písma. Výsledný funkční prototyp je znovu testován a získané poznatky, které se týkají zejména vizuální podoby stránek, jsou promítnuty ve finální verzi prototypu. V průběhu tvorby redesignu jsou použity metody: persony, srovnávací hodnocení konkurence a uživatelské testování.
Vedoucí práce: Jan Mareš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses