Podnikatelský plán na realizaci horolezeckého centra - Šafařík, Jaromír; Mareš, Jan, 1986-; Küchler, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato diplomová práce se zabývá tvorbou podnikatelského plánu na horolezeckou stěnu v Plzni. V první části práce je teoreticky objasněna problematika podnikání a tvorby podnikatelského plánu. V návaznosti jsou vysvětleny také analýzy trhu, zákazníků a konkurence. V neposlední řadě do teoretické části spadá výklad pojmů SWOT analýza, mise a vize, Business Model Canvas a Lean Canvas. Praktická část práce se věnuje samotnému podnikatelskému plánu, jehož náplní je realizace horolezeckého centra. Podklady pro tvorbu podnikatelského plánu byly získávány skrze vlastní komunikaci s kompetentními osobami v oboru, rešerši potřebných informací a vlastní výpočty. V závěru jsou shrnuty výsledky práce, které interpretují, že se jedná o životaschopný business v případě pokrytí počáteční investice.
Vedoucí práce: Jan Mareš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses