Investice do projektového managementu v automobilovém průmyslu v ČR - Blín, Ondřej (2020)
Cílem této bakalářské práce je vyhodnocení, zda jsou investice do vyspělosti projektového managementu z hlediska hodnocení nákladové stránky finanční výkonnosti výhodné i v odvětví automobilového průmyslu na území České republiky. Tato práce je rozdělena na tři části: teoretickou, metodologickou a empirickou. Teoretická část se zaměřuje na projektový management včetně vhledu do České republiky, jeho vyspělost a vyhodnocování výhodnosti zvyšování vyspělosti. Metodologická část je věnována popisu výzkumu, sběru dat a identifikaci respondentů. V empirické části jsou testovány hypotézy a navržena trasa dalších investic. Na základě získaných výsledků je v závěru navrženo možné vodítko pro firmy uvažující o projektovém managementu včetně jeho adaptace pro Českou republiku