Strategická analýza společnosti PETROF, spol. s r.o. - Faifr, Tadeáš (2020)
Cílem mé bakalářské práce je vyhotovit strategickou analýzu společnosti PETROF spol. s.r.o., která je klíčovým prvkem pro správné fungování a budoucnost firmy. Obsahem této práce je zanalyzování aktuálního stavu společnosti s ohledem na budoucnost a snaha poskytnout určité doporučení či analýzy, které by mohly společnosti dlouhodobě pomoci k růstu. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část, přičemž v teoretické části budou vymezeny základní pojmy, které budou následně aplikovány v praktické části. Pro strategický audit vlivu makro okolí je použita PESTLE analýza a v mikro okolí je použit zejména Porterův model pěti sil. Vnitřní zdroje firmy jsou hodnoceny podle VRIO analýzy. Syntéza vnitřního a vnějšího prostředí je vyhotovena pomocí SWOT analýzy. Ze syntézy jsou následně vyvozeny vhodná doporučení pro další rozvoj firmy.