Zvukové efekty a hyperrealismus ve filmové a videoherní tvorbě - Lülei, Lukáš; Tomášek, David; Volejníček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Práce se zabývá tématem zvukových efektů a zvukového hyperrealismu ve filmové a videoherní tvorbě. Teoretická část práce má sloužit jako ucelený zdroj informací o zvukových efektech. Obsahuje návrh podrobného dělení zvukových efektů dle jejich parametrů a způsobu produkce. Mapuje historické období, kdy probíhaly nejznatelnější změny ve způsobu tvorby a využití zvukových efektů. Dále se zabývá způsobem využívání zvukových efektů v současné tvorbě. Obsahuju podrobný rozbor zvukového hyperrealismu – jeho významu v audiovizuální tvorbě, způsobu využití a nejčastějších postupů pro tvorbu hyperrealistických zvukových efektů.Praktickou část práce tvoří podrobná dokumentace tvorby čtyř hyperrealistických zvukových efektů. Těmi jsou úder pěstí, švih mečem, vytažení meče z pochvy a exploze. Má sloužit jako návod pro tvorbu těchto zvuků. Výstupem jsou nahrávky těchto zvukových efektů, na nichž je možné slyšet jednotlivé zvuky, ze kterých se skládají, a porovnání s reálnými zvukovými efekty.
Vedoucí práce: David Tomášek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses