Strategická analýza vybrané společnosti - Hampelová, Gabriela; Pernica, Karel; Stasa, Michele; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem této bakalářské práce je provést strategické analýzy vybrané společnosti a na jejím základě formulovat strategická doporučení. Tato práce je rozdělena na dvě části, část teoretickou a část praktickou. První část vysvětluje potřebnou terminologii a popisuje využité metody a nástroje strategické analýzy. V části druhé jsou tyto poznatky využity a metody jsou aplikovány na konkrétní případ vybrané společnosti.Pro zhodnocení současné pozice firmy, jejích silných a slabých stránek, příležitostí a hrozeb byla využita SWOT analýza s cílem shrnout získané poznatky jednotlivých analýz. Pro detailní zhodnocení externího okolí a interního prostředí společnosti bylo využito PEST analýzy, analýzy konkurence, Porterova modelu pěti sil, VRIO analýzy zdrojů podniku a finanční analýzy. Na základě shrnutí ve SWOT analýze bylo možné formulovat strategická doporučení a pomocí metody scénáře byly nastíněny možné způsoby reakce na vybrané makroekonomické faktory. Provedená analýza by mohla společnosti pomoci se zhodnocením současné strategie a jejím vylepšením.
Vedoucí práce: Karel Pernica
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses