Situace na trhu plateních karet - Bezděk, Jakub; Schlossberger, Otakar, 1958-; Antonenko, Zhanna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato diplomová práce si klade za cíl zhodnotit současnou situaci na trhu platebních karet. Úvodní kapitola zachycuje historii tohoto platebního prostředku a důležité události, které jeho vývoj zásadně ovlivnily. V další kapitole teoretické části budou platební karty definovány z obecného hlediska. Popsány tak budou druhy zúčtování nebo průběh karetní transakce. Představeny také budou některé kartové asociace, které vydávání platebních karet zaštiťují. Práce se bude dále zabývat problematikou bezkontaktního placení a vysvětlí principy fungování NFC technologie. Hlavním cílem praktické části je podrobně vyhodnotit vývoj na trhu platebních karet v České republice mezi lety 2013-2019. Účelem poslední kapitoly pak bude srovnat využívání platebních karet v České republice s vybranými státy Evropské unie.
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses