Strategická analýza okolí společnosti Partner in Pet Food CZ s.r.o - Rusu, Ioana (2020)
Cílem této práce je provedení strategické analýzy společnosti pohybující se na mladém trhu průmyslových krmiv pro domácí zvířata Partner in Pet Food CZ s.r.o. Hlavním účelem strategické analýzy je zhodnocení podnikové pozice na zmíněném trhu a identifikace příležitostí a ohrožení ve vnějším prostředí. Práce obsahuje dvě částí. První část se věnuje teoretickému vymezení klíčových pojmů a metod nezbytných pro provedení samotné analýzy v praktické části. Pro analýzu makrookolí je využita PESTEL analýza, zatímco k analýze mikrookolí přispěl Porterův model 5 sil. Po externí analýze následuje analýza vnitřních zdrojů podniků. Výstupy těchto metod jsou poté vyhodnoceny pomoci SWOT analýzy. Závěrem práce jsou doporučení pro získání konkurenční výhody společnosti.