Strategická analýza okolí společnosti Partner in Pet Food CZ s.r.o - Rusu, Ioana; Boukal, Petr, 1962-2022; Mikan, Pavel, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem této práce je provedení strategické analýzy společnosti pohybující se na mladém trhu průmyslových krmiv pro domácí zvířata Partner in Pet Food CZ s.r.o. Hlavním účelem strategické analýzy je zhodnocení podnikové pozice na zmíněném trhu a identifikace příležitostí a ohrožení ve vnějším prostředí. Práce obsahuje dvě částí. První část se věnuje teoretickému vymezení klíčových pojmů a metod nezbytných pro provedení samotné analýzy v praktické části. Pro analýzu makrookolí je využita PESTEL analýza, zatímco k analýze mikrookolí přispěl Porterův model 5 sil. Po externí analýze následuje analýza vnitřních zdrojů podniků. Výstupy těchto metod jsou poté vyhodnoceny pomoci SWOT analýzy. Závěrem práce jsou doporučení pro získání konkurenční výhody společnosti.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses