Výkon v udržitelnosti firem a jeho vztah k reportingu : případová studie - Vítková, Kristýna; Pašmik, Jaroslav; Chytková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem této bakalářské práce je prozkoumat vztah výkonu v udržitelnosti firem a korporátního reportingu udržitelnosti. K prozkoumání tohoto vztahu byl vybrán příklad velké nadnárodní korporace, která intenzivně reportuje udržitelnost a komunikuje jí prostřednictvím svého marketingu a PR. Tento příklad je zpracován jako případová studie. V teoretické části vychází tato práce z teorie legitimity, teorie dobrovolného zveřejňování a teorie zúčastněných stran. Případová studie se konkrétně zabývá tím, zda odpovídá reporting výkonu, jak napovídá teorie dobrovolného zveřejňování, nebo je vazba spíše negativní, jak předpokládá teorie legitimity. Coby zdroje dat slouží zveřejněné reporty vybrané firmy za posledních 10 let a další veřejně přístupné dokumenty a informace o firmě a polostrukturovaný rozhovor s manažerem udržitelnosti této firmy, z jejichž analýzy a kódování jsou následně vyvozeny výsledky. Těmito výsledky jsou informace o kvalitě reportingu a výkonnosti v udržitelnosti zkoumané firmy a to na základě teorií popisujících vztah výkonu v udržitelnosti a jeho reportingu. Výsledky zároveň odkrývají vzájemnou propojenost těchto teorií, nikoli jejich nekompatibilnost, jak předpokládá řada jiných starších studií.
Vedoucí práce: Jaroslav Pašmik
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses