Analýza faktorů vedoucích ke spokojenosti zaměstnanců - Drahošová, Bára; Němec, Otakar; Bobeková, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze faktorů vedoucích ke spokojenosti zaměstnanců ve vybrané společnosti adidas, s. r. o. Cílem práce je nelezení potřeb, nároků a očekávání lidského kapitálu na zaměstnavatele a následné zhodnocení případně návrh opatření, které by napomohlo ke zvýšení současné míry zaměstnanecké spokojenosti. Teoretická část se věnuje motivaci zaměstnanců, dále zaměstnaneckým výhodám jako stimulantům zaměstnanecké motivace, vzdělávání pracovníků, pracovnímu prostředí a jeho „ideálním“ podmínkám a problematice společenské odpovědnosti organizací. V praktické části je nejprve představen profil společnosti a v praxi aplikovaná výše uvedená teorie. Následuje porovnání zaměstnaneckých výhod, ze kterých plynou odlišené nároky dvou rozdílných kultur, společností adidas Česká republika a adidas Německo. A v poslední řadě je věnována pozornost dotazníkovému šetření, které bylo provedeno za účelem zhodnocení míry spokojenosti zaměstnanců a vlivu společenské odpovědnosti na jejich chování.
Vedoucí práce: Otakar Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses