Analýza business modelu – Detoxboudy - Pohl, Martin; Müllerová, Jana; Andera, Michal, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Bakalářská práce se věnuje analýze business modelu projektu zážitkových glampingových pobytů Detoxboudy, který vznikl jako skupinový projekt v rámci předmětu 3PO301 Sociální podnikání. Cílem je sestavit business model tohoto podnikatelského záměru a zanalyzovat jeho proveditelnost. Pro zobrazení business modelu je využita koncepce Lean Canvas od Ash Maurya, která je adaptací původní koncepce Canvas od Alexandra Osterwaldera a Yvese Pigneura určenou primárně pro začínající podniky. Pro lepší pochopení zákaznických potřeb je proveden kvalitativní průzkum pomocí polo-strukturovaných rozhovorů se sedmi zástupci cílových skupin. Dále jsou provedeny analýza okolí, PESTLE, a analýza silných a slabých stránek a příležitostí a hrozeb, SWOT. Na konci je na základě nových poznatků sestaven modifikovaný business model Lean Canvas.
Vedoucí práce: Jana Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses