Analýza investičného cyklu vybraného českého startupu - Kabát, Jakub; Andera, Michal, 1984-; Belan, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práca sa zaoberá financovaním startupov. Cieľom práce v teoretickej časti je vytvorenie uceleného prehľadu o financovaní startupov pre začínajúcich českých podnikateľov. Práca popisuje akými fázami startup z pohľadu financovania prechádza. Vymedzuje zdroje a spôsoby financovania, ktoré je možné pri prechádzaní jednotlivými fázami využiť. Zaoberá sa ich individuálnymi výhodami, rizikami a dostupnosťou v Českej republike. Cieľom praktickej časti je vypracovanie analýzy investičného cyklu vo forme prípadovej štúdie. Podkladmi pre vyhotovenie prípadovej štúdie boli polo-štrukturovaný rozhovor so zakladateľom analyzovaného startupu, poskytnuté prezentačné materiály využívané pri oslovení investorov, voľne dostupné informácie o analyzovanom startupe a jeho investoroch. Prípadová štúdia naznačuje odlišnosti medzi priebehom investičného cyklu popisovaným v zahraničnej literatúre a priebehom investičného cyklu v podmienkach Českej republiky.
Vedoucí práce: Michal Andera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses