Smart Cities - Ševčíková, Kateřina (2020)
Cílem této práce bylo prozkoumat, jak několik velkých měst naplňuje vize Smart Cities, a poté navrhnout, jaké získané poznatky lze aplikovat v hl. m. Praze. Na základě analýzy Londýna, Barcelony, Amsterdamu a Singapuru byla pomocí porovnání s aktuální situací v hl. m. Praze navržena vhodná řešení pro Prahu. Vzhledem k podobnostem Prahy a Amsterdamu vyplývá, že je vhodné, aby Praha následovala strategii Amsterdamu. Dále byly doporučeny iniciativy a projekty, které by mohla Praha aplikovat po vzoru Londýna, Barcelony nebo Singapuru. Práce poukazuje na několik oblastí, jež mohou představovat podnikatelské příležitosti pro firmy a také sloužit jako zdroj inspirace jiným iniciátorům inovací v oblasti Smart Cities.