Návrh cloudových služeb pro neziskovou organizaci - Ťoupalíková, Klára (2020)
Práce se zabývá možnostmi cloudových systémů v současné době a výběrem jednoho konkrétního řešení pro využití v neziskové organizaci. Poskytuje přehled o možnostech cloud computingu v současné době, mapuje rozdíly jednotlivých modelů a pomáhá získat představu o kladech a záporech trendu přesouvání souborů, programů či celé infrastruktury (v případě organizací a firem) do cloudového prostředí. Dále navrhuje konkrétní řešení cloudu pro neziskovou organizaci. Zjišťuje požadavky a potřeby organizace, vybírá nejlepší variantu řešení ve smyslu cloudového modelu i konkrétního poskytovatele. Navíc zhodnocuje předpokládané přínosy a vypočítává náklady.