Návrh cloudových služeb pro neziskovou organizaci - Ťoupalíková, Klára; Oškrdal, Václav; Pavlíček, Antonín, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Práce se zabývá možnostmi cloudových systémů v současné době a výběrem jednoho konkrétního řešení pro využití v neziskové organizaci. Poskytuje přehled o možnostech cloud computingu v současné době, mapuje rozdíly jednotlivých modelů a pomáhá získat představu o kladech a záporech trendu přesouvání souborů, programů či celé infrastruktury (v případě organizací a firem) do cloudového prostředí. Dále navrhuje konkrétní řešení cloudu pro neziskovou organizaci. Zjišťuje požadavky a potřeby organizace, vybírá nejlepší variantu řešení ve smyslu cloudového modelu i konkrétního poskytovatele. Navíc zhodnocuje předpokládané přínosy a vypočítává náklady.
Vedoucí práce: Václav Oškrdal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses