Aplikace zásad grafického designu na tvorbu návrhu obalového designu vinných etiket - Božková, Adéla (2020)
Bakalářská práce se zabývá tématem obalového designu, konkrétně pak obalovým designem v segmentu vína. Záměrem teoretické části práce je vytvořit rešerši možností obalového designu se zaměřením na obalový design vína, která bude sloužit jako zdroj informací a také inspirace pro praktickou část. Krom základních informací, jako jsou role a funkce obalového designu nebo jeho grafické prvky, práce rozebírá i přímo proces tvorby designu a nabízí detailnější přehled možností obalového designu vína z hlediska typů obalů, materiálů, zušlechtění tiskovin (etiket) či přímo právních náležitostí obalu. V praktické části je demonstrován proces tvorby návrhu obalového designu vína na konkrétní zakázce od klienta. Cílem bakalářské práce je seznámit čtenáře s procesem tvorby návrhu obalového designu, popsat jeho náležitosti a prvky, stejně jako možné druhy obalů, jejich materiály a využití dokončovacích prací k zušlechtění etiket. Výsledná práce dává podněty vedoucí k vytvoření funkčního a vizuálně atraktivního návrhu obalového designu pro koncového spotřebitele.