Aplikace zásad grafického designu na tvorbu návrhu obalového designu vinných etiket - Božková, Adéla; Dědic, Filip; Bubeníček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Bakalářská práce se zabývá tématem obalového designu, konkrétně pak obalovým designem v segmentu vína. Záměrem teoretické části práce je vytvořit rešerši možností obalového designu se zaměřením na obalový design vína, která bude sloužit jako zdroj informací a také inspirace pro praktickou část. Krom základních informací, jako jsou role a funkce obalového designu nebo jeho grafické prvky, práce rozebírá i přímo proces tvorby designu a nabízí detailnější přehled možností obalového designu vína z hlediska typů obalů, materiálů, zušlechtění tiskovin (etiket) či přímo právních náležitostí obalu. V praktické části je demonstrován proces tvorby návrhu obalového designu vína na konkrétní zakázce od klienta. Cílem bakalářské práce je seznámit čtenáře s procesem tvorby návrhu obalového designu, popsat jeho náležitosti a prvky, stejně jako možné druhy obalů, jejich materiály a využití dokončovacích prací k zušlechtění etiket. Výsledná práce dává podněty vedoucí k vytvoření funkčního a vizuálně atraktivního návrhu obalového designu pro koncového spotřebitele.
Vedoucí práce: Filip Dědic
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses