Vývoj činnosti samostatných likvidátorov poistných udalostí na českom trhu - Melega, Matúš; Ducháčková, Eva, 1958-; Vyskočil, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Témou tejto bakalárskej práce je činnosť samostatných likvidátorov poistných udalostí, vývoj a smerovanie ich práce. Postupne sú v nej rozobrané témy likvidácie poistných udalostí, samostatných likvidátorov a zákonov, ktorými sa riadia. Ďalej sú analyzované reálne dáta likvidátorskej spoločnosti, z ktorých je odpozorovaný trend rastu počtu likvidátorov a tiež vývoj výšky škodovej čiastky, nimi vyšetrovanej poistnej udalosti. Posledná časť obsahuje modeláciu scenárov fungovania samostatných likvidátorov v budúcnosti, ovplyvnenej najmä situáciou spôsobenou pandémiou ochorenia SARS-CoV-2. Záver obsahuje zhrnutie zmien v legislatíve a ich dopadov na likvidátorov, posúdenie vývoja tejto profesie v zmysle vzťahu k poisťovniam a sú formulované odporučenia pre budúci vývoj likvidátorskej spoločnosti.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses