Praktické aspekty tvorby hudebního videoklipu - Dvořák, Petr (2020)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na tvorbu videoklipu od jejího úplného začátku až do samotné finalizace. To znamená, že nejprve mapuje celkový kontext samotného interpreta a situace kolem něj a následně se zaměřuje už na samotnou část tvorby – oslovení interpreta, vymýšlení konceptu/námětu, řešení rozpočtu, štábu, lokací atd. Posléze je v práci rozebrána celá natáčecí i postprodukční fáze s tím, že je v práci zmíněno i to, co následuje po tom, kdy je videoklip hotov – tzn. příprava materiálů pro propagaci videoklipu, domluva termínu premiéry apod. Celá práce je zakončena sběrem reakcí a zpětných vazeb od cílové skupiny, která videoklip reálně zhlédla a na internetu se podělila o svůj názor.