Tvorba ceny dokumentární fotografie na trhu umění v České republice po roce 2000 - Fialová, Kateřina; Hucková, Barbara, 1964-; Prokůpek, Marek, 1987-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Bakalářská práce zkoumá teoretické přístupy k tvorbě ceny dokumentárních fotografií a faktory, jež ovlivňují výši její ceny. Cílem práce je ověřit teoretické poznatky v prostředí českého trhu s uměním. V první části práce je vymezena ekonomická teorie cenotvorby, přístupy k tvorbě cen na primárním a sekundárním trhu a faktory, které dle odborné literatury mají vliv na výši ceny. Následně jsou teoretické poznatky ověřovány v prostředí českého trhu z pohledu fotografů, zaměstnanců aukčních domů, soukromého sběratele, teoretika fotografie a soudního znalce. Závěr práce popisuje, jaké faktory jsou důležité pro ocenění dokumentární fotografie na českém trhu s uměním a přístupy aktérů k tvorbě cen na místním trhu. Tato práce poskytuje celkový vhled do prostředí problematiky, která v českém prostředí ještě nebyla důkladně popsána.
Vedoucí práce: Barbara Hucková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses