Vztah morálně-kulturních základů s kvalitami péče o sebe a osobní pohody u korejských studentů managementu a ekonomie. - Rychetská, Eliška (2020)
Cílem bakalářské práce je zjistit, zda existuje statisticky signifikantní vztah mezi morálními základy a vlastní účinností, sebe-láskou, prožíváním společného lidství a schopnosti odpouštět v korejském prostředí. Výsledky (N=117) lineárních regresí ukazují, že existuje pozitivní vztah mezi liberálními morálními základy a vlastní účinností, prožíváním společného lidství a schopností odpouštět. Ostatní vztahy nebyly analýzou podpořeny. Liberální morální základy se prokázaly jako dobrý základ pro rozvoj vlastní účinnosti, schopnosti odpouštět a lidského propojení. Tato práce zároveň ukázala nutnost přezkoumat rozložení morálních pilířů v Jižní Koreji, která se svými výsledky odlišuje od ostatních kolektivistických zemí.