Manažerské vzdělávání a morálně-kulturní základy : Vliv na míru soucitu vůči sobě, všímavost a vlastní účinnost - Bořková, Veronika; Vich, Marek; Šilerová, Lenka, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem této bakalářské práce je prozkoumat a zjistit vztahy liberálních morálních základů a konzervativních morálních základů s mírou soucitu vůči sobě, všímavostí a vlastní účinností u českých studentů, kteří studují manažerský obor. Zjistit, zda existují vztahy mezi těmito kvalitami a poukázat na důležitost vědomí o morálním vzdělání. Tato práce spojuje teorii s praxí a je rozdělena na dvě části, teoretickou část a praktickou část. V praktické části je obsažen výzkum, který byl uskutečněn pomocí dotazníkového šetření. Série lineárních regresí ukázala, že všímavost a společné lidství souvisí s konzervativními morálními základy. Přičemž k izolaci, což je jeden z prvků nižšího soucitu vůči sobě, mají blíže liberální morální základy. Konzervativní morální základy s pocity izolací a s vlastní účinností korelují negativně. Výzkum ukázal, že morální chování může ovlivnit zkoumané kvality. Tím, že jedinec bude rozvíjet tyto kvality, může pozitivně ovlivnit jak svůj život, tak i životy ostatních.
Vedoucí práce: Marek Vich
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses