Strategická analýza vnitřních zdrojů společnosti XY - Doležal, Petr (2020)
Hlavní cílem bakalářské práce je vyhodnocení výsledků strategické analýzy vnitřních zdrojů vybrané organizace a formulace strategických doporučení pro management podniku. Součástí bakalářské práce je z důvodu větší komplexnosti také externí analýza. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány postupy jednotlivých analýz, které jsou následně aplikovány v praktické části. Součástí externí analýzy je PEST analýza, analýza odvětví a Porterova analýza pěti sil, v interní analýze se zabývám klasifikací zdrojů podniku, VRIO analýzou, GE maticí, finanční analýzou a hodnototvorným řetězcem. Jednotlivé výstupy analýz jsou v závěru integrovány za pomocí SWOT analýzy. Tyto výstupy jsou následně využity k formulaci strategických doporučení.