Strategická analýza vnitřních zdrojů společnosti XY - Doležal, Petr; Boukal, Petr, 1962-2022; Neumaierová, Inka, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Hlavní cílem bakalářské práce je vyhodnocení výsledků strategické analýzy vnitřních zdrojů vybrané organizace a formulace strategických doporučení pro management podniku. Součástí bakalářské práce je z důvodu větší komplexnosti také externí analýza. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány postupy jednotlivých analýz, které jsou následně aplikovány v praktické části. Součástí externí analýzy je PEST analýza, analýza odvětví a Porterova analýza pěti sil, v interní analýze se zabývám klasifikací zdrojů podniku, VRIO analýzou, GE maticí, finanční analýzou a hodnototvorným řetězcem. Jednotlivé výstupy analýz jsou v závěru integrovány za pomocí SWOT analýzy. Tyto výstupy jsou následně využity k formulaci strategických doporučení.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses