Dlouhodobá nezaměstnanost v České republice. - Jadrný, Vít (2020)
Tato práce se zaměřuje na vývoj dlouhodobé nezaměstnanosti v České republice v letech 2012 až 2018. V teoretické části práce jsou vymezeny pojmy týkající se trhu práce, nezaměstnanosti a dlouhodobé nezaměstnanosti. V praktické části je provedena analýza vývoje dlouhodobé nezaměstnanosti v České republice podle pohlaví, věku, dosažené úrovně vzdělání a posledního zaměstnání nezaměstnaných ve vybraných odvětvích. Dále je vývoj nezaměstnanosti v České republice porovnáván s vybranými státy Evropské unie. Závěr poskytuje shrnutí analýzy vývoje sledovaného období.