Dlouhodobá nezaměstnanost v České republice. - Jadrný, Vít; Pavelka, Tomáš, 1975-; Adámek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato práce se zaměřuje na vývoj dlouhodobé nezaměstnanosti v České republice v letech 2012 až 2018. V teoretické části práce jsou vymezeny pojmy týkající se trhu práce, nezaměstnanosti a dlouhodobé nezaměstnanosti. V praktické části je provedena analýza vývoje dlouhodobé nezaměstnanosti v České republice podle pohlaví, věku, dosažené úrovně vzdělání a posledního zaměstnání nezaměstnaných ve vybraných odvětvích. Dále je vývoj nezaměstnanosti v České republice porovnáván s vybranými státy Evropské unie. Závěr poskytuje shrnutí analýzy vývoje sledovaného období.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses