Dopad regulace na hypoteční trh v České republice - Freibergová, Adéla; Kučerová, Adéla; Silberhornová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na dopad regulace na hypoteční trh v České republice. Cílem práce je rozebrat opatření vztahující se k hypotečnímu trhu, které jsou zaváděna ze strany České národní banky, a následně zhodnotit jejich dopad na hypoteční trh. Tato práce nejdříve vymezuje pojem hypoteční úvěr. Dále zde bude rozebrána stručná historie hypotečních úvěrů. Poté bude uvedeno, jaké jsou rozhodující parametry při sjednání úvěru pro žadatele, tak pro poskytovatele hypotečního úvěru. Bude také nastíněna možná státní podpora při financování bydlení. V dalších kapitolách bude již rozebrána stěžejní část práce, tedy regulace ze strany České národní banky, konkrétně regulace hypotečního trhu a proč je nutné zavádět regulatorní opatření. Závěrečné kapitoly se zaměřují na opatření spojená s hypotečním trhem – ukazatel LTV, DTI a DSTI. Budou zhodnoceny jejich dopady na objem poskytnutých úvěrů na bydlení a zda jsou tyto ukazatele dodržovány.
Vedoucí práce: Adéla Kučerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses