Srovnání hypotečních trhů v České republice a Rusku - Karelenkova, Darja; Kučerová, Adéla; Mazáček, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Bakalářská práce Srovnání hypotečních trhů v České republice a Rusku má za cíl komplexně srovnat nabídky, podmínky a regulaci hypotečních úvěrů v obou zemích. V první části bakalářské práce jsou shrnuty charakteristiky hypotečního trhu v České republice, jakými jsou například objem hypotečního trhu, úrokové sazby úvěrů či ceny nemovitostí. Druhá část zrcadlově popisuje stejné náležitosti jako první, avšak je zaměřena na Rusko. V poslední, třetí části, jsou porovnané trhy z pohledu třech bank, jak ruských, tak i českých, vybraných v kategorii banka roku, nejlepší hypoteční banka a největší banka. Nakonec je uveden modelový příklad hypotečního úvěru a srovnání jeho výpočtu a podmínek u každé z vybraných bank.
Vedoucí práce: Adéla Kučerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses