Ukazatel HDP a možnosti měření ekonomického blahobytu - výsledky ČR po vstupu do EU - Havel, Václav; Nečadová, Marta; Bittner, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Při měření ekonomického rozvoje se nejčastěji používá hrubý domácí produkt. Tímto ukazatelem, jeho analýzou a vybranými alternativními ukazateli se zabývá první část této práce. Dále jsou identifikovány klíčové oblasti blahobytu, a jsou uvedeny ukazatele, které byly navrženy jako alternativy k měření ekonomického blahobytu. V práci jsou uvedeny nedostatky a výhody jednotlivých ukazatelů a následně je analyzován jejich vývoj v čase pro Českou republiku v porovnání s vybranými sousedními zeměmi.
Vedoucí práce: Marta Nečadová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses