Video on demand služby na českém trhu - Soukupová, Gabriela (2020)
Bakalářská práce se věnuje tématu video on demand služeb. V teoretické části je možné se setkat s vysvětlením pojmů k tématu se vztahujících. Práce se dále zabývá českým audiovizuálním trhem, konkrétněji digitalizací audiovizuálních děl a audiovizuálním polem České republiky. Kromě zmíněného se zabývá i nelegální distribucí těchto děl a jejich licencováním. V práci jsou také představeny VOD služby, které je možné sledovat na území České republiky, kdy se čtenáři setkají jak s mezinárodními, tak s českými VOD platformami. Praktická část bakalářské práce se zabývá dotazníkovým šetřením, jenž zjišťuje povědomí respondentů o těchto službách a jejich postoj k nim.